Staden

Grundat av Karl XI, är Karlskrona på UNESCO: s världsarvslista som ett framstående exempel på en europeiskt planerad marinstad från 1700-talet.

Varvsindustrin, arkitektur och stadsplanering har uppmärksammats i Europa sedan 1800-talet och marinbasen och varvet är fortfarande i bruk idag. På gamla varvet hittar du världens längsta träbyggnad, repet promenad från 1692 och Polhems torrdocka, en av världens äldsta torrdockor. Besök Drottningskär citadell och Kungsholms fort med sin cirkulära hamn och exotiska växter från hela världen. Besök ordnas av Turistbyrån. Promenera från pittoreska Björkholmen via greve Wachtmeisters bostad till Marinmuseum och bad stranden på Stumholmen.

Stora Torget, ett av norra Europas största, har Fredrikskyrkan och den tyska kyrkan. Amiralitetskyrkan är Sveriges största träkyrka. Utanför är det träskulpturen Rosenbom som samlar in pengar för de fattiga.

Gå runt och titta på underbara stugor på Brändaholm – kanske den mest fotograferade plats i Sverige!

För en storslagen utsikt över ”stadens öar” gå till toppen av Bryggareberget. Utanför staden finns det friluftsmuseum i Vämöpark och Skärva, där bodde den berömda båtbyggaren Fredrik Henrik af Chapman.

boka hotell i karlskrona